Fyllda leksaker introducerad i början av 1900-talet och delade av många. Nallebjörn var en av de mest populära uppfunna packade leksakerna som används över hela världen.

År 1894 kom den första stoppade leksaken på marknaden och introducerades av ett tyskt leksaksföretag Gebruder Sussenguth. Senare på den första hand gjordes nallebjörn gjord av en tysk sömmerska som kallas Margarete Steiff. Hon gjorde det från en lång tid men det var det här tyska företaget som gjorde det populärt vilket var mycket svårt i den tiden.

Den stora förändringen kom år 1902 när amerikanska president Theodore Roosevelt gick på jakten resa i Mississippi, han misslyckades med att döda björnen men folket som gick med honom bundet en björn till ett träd och gav honom erbjudande att döda det. Roosevelt tittade på gammal björn och vägrade att skjuta den. Han kände att det skulle vara osportsligt. Men björnen blev skadad och lidande, Roosevelt beordrade att björnen skulle läggas ner för att avsluta smärtan. Detta träffade tidningar över hela landet med titeln “Ritning linjen i Mississippi”. Det var täckt av politisk tecknare Clifford Berryman plockade upp på berättelsen och ritade en tecknad film som visade hur president Roosevelt vägrade skjuta björnen medan han jagade i Mississippi.

Morris och Rose Michton, ryska invandrare, tillverkare av mjuka leksaker ser detta som ett tillfälle och skickar en björn till amerikanska presidenten och ber hans tillåtelse att namnge björnen efter honom. Och av en slump gav Roosevelt sitt tillstånd att namnge björnen efter honom och gillade det väldigt mycket. En annan amerikansk köpte också 3000 björnar från Margarete Steiff hade gjort det väldigt populärt.

Steiff Bear var mycket mer som den riktiga men Michton gjorde det som Clifford Berryman såg i posten. Men det var inte en stor sak eftersom båda björnarna var höga efterfrågan och det var den bästsäljande leksaken av den tiden.
Nallebjörnar var aldrig menade endast för barn. Eftersom namnet var kopplat till den amerikanska presidenten fick det sin popularitet i snabb takt. Det liknade de flesta vuxna som barnen. Många omvandlingar kom under de senaste 100 åren i teddybjörnar. De kunde inte tvättas fram till andra världskriget. Nu kan de sjunga och prata också. Och viktigast av allt är de samlar bara av både unga och vuxna.